21.2.2024 18:32
Triathlonjaosto

Ohjeet Zwiftin käyttöön ja etäpyöräilyyn

Etäpyöräilyyn voi osallistua:

A) pelkällä Google meet-etäyhteydellä

Tällöin tarvitset vain sisäpyörän, verkkoyhteyden ja Google Meet -sovelluksen älypuhelimelle tai tietokoneelle. Google meet linkki löytyy MyCLub tapahtumasta.

B) Zwiftin ja etäyhteyden avulla

Tarvitset:

 • Trainerin joka yhdistyy Zwiftin kanssa Lista yhteensopivista trainereistä ja pyöristä löytyy täältä: https://support.zwift.com/en_us/what-you-need-to-ride-HJh4YQbxr.
 • Zwift ohjelman tietokoneelle tai puhelimelle (Täällä tapahtuu harjoitukset)
 • Zwift companion applikaation puhelimelle (Tällä pystyy osallistumaan ryhmäajoihin)


Ohjeet Zwiftiin:

1) Lataa tunnukset osoitteesta www.zwift.com/eu/memberships Huom! Alle 16-vuotialle Zwift on ilmainen, mutta tunnusten saaminen on hitaampaa, joten varaa aikaa niiden lataukseen. Yli 16-vuotiaille uusille käyttäjille on tarjolla 14 vrk ilmainen jakso.

2) Tarkasta asetukset Kun olet yhdistänyt pyörän ja tehomittarin/ trainerin sekä päässyt kirjautumaan, tarkista käyttäjän takaa, että kuljettajan paino on mahdollisimman oikein.

3) Toimi näin kun osallistut ryhmäajoihin:

 1. Julkaisen ennen treeniä Meet-upin Zwift Companiossa. Sinun tulee seurata Veikka Sarenia Zwift Companiossa, jotta voin kutsua sinut mukaan. Eli varmistathan, että seuraat minua Zwiftissä.
 2. Harjoitus on luotu myös Zwift work-outiksi, joka löytyy MyClubista harjoituksen tiedoista. Linkkiä painamalla voit ladata aukeavalta sivulta treenitiedoston klikkaamalla ”Download .zwo file”. Tämän ansiosta näet kunkin vaiheen suoraan Zwiftissä ja myös suoravetotrainerit tottelevat tätä.
 3. Lataa tiedosto ja tallenna se tietokoneella Zwiftin workout-kansioon. Esim. tiedostot/zwift/workouts/44411512/
 4. Avaa Zwift mieluusti n. 10 minuuttia ennen harjoitusta ja varmista, että kaikki laitteet ja vastaavat ovat yhdistetty.
 5. Mene “Ride” tilaan, jossa näkyy siis pyöräilijöitä ja reittiä.
 6. 5 minuuttia ennen meet-upin alkua vasempaan alakulmaan tulee “Join Meet-up” -nappi. Paina tätä.
 7. Nyt voit painaa vielä Menu -> Workouts -> ja valita Custom workout -osiosta sen treenin mikä tänään ajetaan
 8. Harjoitus käynnistyy automaattisesti tarkalleen kellonhetkellä - ala polkemaan mieluusti vähän etukäteen niin pääset ryhmän matkaan heti. Myös Workout-alkaa täsmälleen.
 9. Pienien taukojen aikana putoat ryhmästä mutta muutamassa minuutissa saat sen taas kiinni, kun jatkat polkemista.


Yksityiskohtaiset ohjeet tilin luomiseen, Zwiftin asennukseen, mittareiden yhdistämiseen ja ohjelmiston käyttöön löytyvät Zwiftin omilta sivuilta: https://www.zwift.com/eu/how-it-works